Flykten till framtiden av Ulf Malmros  

Flykten till framtiden är den senaste filmen av Ulf Malmros som hade premiär 2016 den 11 november. Filmen är totalt 1 timme och 30 minuter lång och den är även barntillåten och därför en film som hela familjen kan avnjuta tillsammans i biosalongen. Genren för även denna film är komedi och de som spelar huvudkaraktärerna i filmen Flykten till Framtiden är för allmänheten okända vilket gör det hela ännu mer spännande. Filmen handlar om Svante som är 22 år och arbetar i en skivaffär. Han lever under 1973 och får beskedet att han endast har ett fåtal dagar kvar att leva. Faktum är att Svante lider av ett hjärtfel.

Möjlilogans_run_movie_postergheten att resa till framtiden öppnar sig dock för Svante och han tar chansen att göra det. Han reser till år 2016 vilket är samma år som filmen har biopremiär. Filmens handling går ut på att han träffar Elsa som kommer på en idé för att de ska kunna laga Svantes hjärta men för att kunna göra det behöver de resa tillbaka till 1973 och få ihop pengar. De måste försöka få Svantes chef att bli kapitalist och tiden tickar på när de försöker rädda Svantes hjärta innan dess att tiden är ute. Denna film går fortfarande på bio och det finns möjlighet att se den runt om i landet. Skådespelarna som spelar i Flykten till Framtiden är bland annat Henrik Dorsin, Victoria Dyrstad, Elias Palin, Ia Langhammer och Johan Ulvesson. Ulf Malmros har regisserat denna film tillsammans med sin fru Jaana Fomin.

Filmen har redan hunnit bli recenserad av flera olika källor och den beskrivs som en väldigt lättsam komedi som du kan skratta dig igenom. Den har med många typiska inslag från 70-talet som gör att om du levde på den tiden kommer du att känna igen dig. Om du inte gjorde det kommer du sannolikt att höja på ögonbrynen och småle. En sak är säker och det är att filmen är fylld med kärlek och definitivt sevärd. Gå in på svt för att läsa deras recension av filmen “flykten till framtiden”.