Andra filmer av Ulf Malmros

På den här sidan har vi valt att lägga vårt stora fokus på filmen bröllopsfotografen. Men Ulf Malmros, som står bakom filmen har många fler filmer som är sevärda i bagaget. Därför kommer du i det här inlägget få veta lite mer om några andra filmer av Ulf Malmros.

Den bästa sommaren

Den bästa sommaren är en film från år 2000. I filmen får vi följa två barn vid namn Annika och Mårten som ska vara sommarbarn hos den stränga entreprenören Yngve. Men snart mjuknar den gamla mannen upp och det blir en sommar de sent ska glömma. Några exempel på skådespelare i filmen är Anastasios Soulis, Rebecca Scheja och Kjell Bergqvist.

Smala Sussie

Smala Sussie är en komedifilm från år 2003. I filmen får vi följa Erik som är på väg hem från Stockholm då han får reda på att hans syster vid namn Sussie har försvunnit. Därefter försöker han ta reda på vad som hänt. Några exempel på skådespelare i filmen är Tuva Novotny, Jonas Rimeika, Lotta Tejle och Kjell Bergqvist.

Tjenare kungen

En annan film signerad Ulf Malmros är tjenare kungen från 2005. Filmen utspelar sig på 1980-talet och vi får följa den unga kvinnan Abra som är den enda punkaren i byn. Men snart finner hon sitt sammanhang när hon åker in till Göteborg och bildar sitt egna punkband vid namn tjenare kungen. Några exempel på skådespelare i filmen är Josefin Neldén, Joel Kinnaman och Cecilia Wallin.

Flykten till framtiden

Flykten till framtiden är en film från år 2016. Filmen utspelar sig 1973 och vi får följa Svante som har ett hjärtproblem. En dag när han bryter ihop på tunnelbanan rullar ett pendeltåg in. Pendeltåget är från framtiden och Svante hamnar i vår tid. Några exempel på skådespelare i filmen är Elias Palin, Henrik Dorsin och Victoria Dyrstad.