Allmänt om komedifilmer  

Komedifilmer har som syfte att få människor att skratta och erbjuda de som ser på komedifilmen en rolig stund. Oftast är dessa filmer menade att vara något mer lättsamma och de slås gärna ihop med andra kategorier till exempel drama eller actionkomedi. Det är även vanligt att man kombinerar komedier med skräckfilmer för att skapa en typ av skräckkomedi. Det blir i dessa fall ofta parodier på skräckfilmer. Komedin är historiskt sett motsatsen till tragedi och handYoung Nerd Boy Folding Arms and Blank Expressionlingen i filmen tar ofta karaktärerna från ett dåligt tillstånd till ett bättre tillstånd. När komedin kom behövde den inte vara rolig. den behövde dock ha ett lyckligt slut för att få kallas komedi. De flesta komedifilmer har än idag ett lyckligt slut.

Många skådespelare väljer att endast rikta in sig på komedifilmer inom sina karriärer. Adam Sandler, Jim Carrey, Jennifer Aniston och Eddie Murphy är exempel på skådespelare som oftast spelar inom komedifilmer. Romantiska komedier är mycket populära och handlar ofta om ett par som möts för att sedan uppleva en del problem i relationen, gå ifrån varandra och sen hitta tillbaka till varandra. Ofta är det ena parten som inser att den inte kan leva utan den andra och gör någonting dramatiskt som att jaga efter en taxi som är på väg till en flygplats. Komedifilmer är en av de mest omtyckta genrerna när det kommer till filmer och det är därmed en av de genrer som sänds mest på tv, avnjuts mest i biosalonger samt hemma i soffan.

Det finns otroligt många komedifilmer att välja mellan, så väl svenska som utländska och i Sverige är kanske de amerikanska komedifilmerna mest älskade. Komedi finns både som tv-serie och som långfilm. Enligt IMDB är Vaiana den mest populära komedifilmen just nu. IMDB står för International Movie Data Base och är en hemsida där människor får chansen att rösta på och betygsätta filmer. Resultatet ses som väldigt tillförlitligt. The Edge of Seventeen ligger på andra plats, dessa två filmer har kommit ut under år 2016. Gå in på IMDB för att se den kompletta listan med de mest populära komedifilmerna.