Johannes Brost

Den svenska skådespelaren Johannes Brost föddes 1946 i Stockholm. Med en skådespelande mamma som under många år var en stor aktris i teatervärlden så fick Johannes växa upp bakom kulisserna. Trots att han inte ville gå i moderns fotspår så slutade det med att han fick privatlektioner av regissören Fred Hjelm innan han senare blev antagen till Statens scenskola i Malmö i slutet på 60-talet. Efter att Brost tagit examen 1970 så blev han anställd på Stockholms Stadsteater men det var först genom sin medverkan i julkalendern 1981 som Johannes Brost blev ett välkänt namn i Sverige. Därefter har Brost haft en hel del roller i främst komedier och TV-serier men de allra flesta som hör Johannes namn känner igen honom för hans roll som bartendern Jokern i den omtyckta serien “Rederiet” som gick på tv mellan 1992-2002. Tidigare under förra året så medverkade han i serien “Stjärnorna på slottet” där den svenska publiken fick chans att lära känna honom lite närmare. I serien berättar han om sitt band till sin mamma och om alla spännande saker han varit med om under åren.

Skådespelarens kamp och come back!

Förra året efter att skådespelarens deltagande i tv-serien “Stjärnorna på slottet” hade sänts på tv så fick Brost det tragiska beskedet att han har cancer. Han hade vid beskedet förlorat en hel del i vikt och oroade sig för sin hälsa och uppsökte därför en läkare och vid tester visade det sig då att han har cancer. Johannes har sedan dess fått kämpa med sjukdomen och har genomgått kemoterapi och i dagsläget så väntar Johannes Brost på att få genomföra en operation där en tumör kommer att avlägsnas. Han har trots sin svåra sjukdom haft många bollar i luften under året som varit även om han har fått dra ner på arbetet en hel del. Även om beskedet om cancern har varit fruktansvärt för skådespelaren så blev en come back till både livet och scenen något han tidigt under sjukdomen bestämde sig för. Han kommer att gästtala i årets “Tillsammans mot cancer”-gala där han kommer att berätta om sin kamp mot sjukdomen och för att visa sitt stöd till cancerforskningen.

Upprättelsen i “bröllopsfotografen”!

En annan stor come back i Johannes Brost karriär utöver Rederiet var hans roll i komedin “bröllopsfotografen”. Året var 2009 och Brost hade inte haft en filmroll på nästan 8 år. Han fick då rollen i regissören Ulf Malmros komedi “Bröllopsfotografen” där han spelar gäst på ett bröllop som den stenrike killen Claes som lever det goda livet med fina båtar och bilar. Filmen handlar om en kille som heter Robin som arbetar som bröllopsfotograf och får i uppdrag att plåta ett överklassbröllop i Djursholm. Fotografen råkar bli förälskad i systern till bruden som ska gifta sig och en rad roliga händelser följer där Robin gör allt för att passa in i överklassmiljön han inte riktigt passar in i. I filmen får han spela mot några andra favoritskådisar så som Kjell Bergkvist,Tuva Novotny och Björn Starrin. Filmen har fått många fina recensioner och Brost har fått god kritik för sin roll i filmen. om du vill ha hjälp med filmproduktion så så bör du spana in regisseringen av denna film.