Tuva Novotny

Tuva Novotny spelar rollen som Astrid i Bröllopsfotografen. Hon har genom sin karriär medverkat i mer än 60 olika filmer och tv-serier, både som skådespelerska och som röstskådespelerska. Hon har även iklätt sig rollen som sångerska, regissör och manusförfattare genom åren.

Novotny föddes år 1979 i Stockholm, och visade tidigt fallenhet och intresse för både sång och teater. Hon gick bland annat teaterlinjen med musikinriktning på S:t Eriks gymnasium, och spelade på Vår teater.

Novotny syntes för första gången i tv i ungdomsprogrammet Bullen, där hon medverkade som skådespelare i några av de brevfilmsinslag som fanns med i programmet. Hon slog dock igenom med betydligt mer buller och bång då hon spelade Nora i såpan Skilda världar. Efter seriens avslut kom Novotnys filmdebut bara ett år senare, år 1997, i filmen Tic Tac.

Den som är intresserad av att höra mer om Novotnys liv kan leta upp det avsnitt från 2006 när Novotny var sommarpratare i radio. På det sättet har Novotny medverkat i en av de mest svenska sommartraditionerna, tillsammans med midsommar och att klippa gräsmattan regelbundet. Det sistnämnda är kanske inte en tradition som man ser fram emot, men det kan bli lättare om man har en gräsklippare som Stiga traktor Tornado. Då avverkar man utan problem stora gräsmattor, och medan man sitter bekvämt i förarsätet kan man passa på att lyssna på Novotnys sommarprat.