Björn Starrin

Björn Starrin, som han hette då, spelar huvudrollen i Bröllopsfotografen, det vill säga själva bröllopsfotografen, Robin. För sin roll i filmen nominerades han till en Guldbagge år 2010 för Bästa manliga huvudroll.

Björn Starrin föddes som Björn Thomas Andersson, men heter numera Björn Thomas Andersson Ling, efter att ha gift sig med Erica Ling. Han föddes år 1974 i Karlstad, och har en bred karriär, då han förutom skådespelare också har varit eller är sångare, musiker, pjäsförfattare och bandyspelare. Som sångare och musiker har han framförallt varit verksam i showbandet The Starboys, mellan 1997 och 2013. Han spelade bandy i bland annat Göta och Boltic på elitnivå.

Ling har också medverkat i flera andra svenska komedier, till exempel Smala Sussie, Tjenare kungen, Mammas pojkar och Studentfesten. Om du vill ha ett filmmaraton och kolla på alla dessa filmer på rad, kan det vara en bra idé att först investera i en riktigt skön säng – men inte så skön att du somnar! När du är klar med filmerna kan du gå över på de tv-serier som Ling har medverkat i, om du fortfarande orkar. Han är till exempel med i Ack Värmland tillsammans med bland annat Mia Skäringer, och i Arne Dahl: De största vatten.