Bröllopsfotografen av Ulf Malmros  

Bröllopsfotografen är en film som handlar om Robin som arbetar på en glesbygdsfabrik, men när den läggs ned bestämmer han sig för att byta karriär, flytta till Stockholm och börjar istället att arbeta som bröllopsfotograf. Han får ett uppdrag att arbeta på ett bröllop i Djursholm där han inte direkt passar in som bröllopsfotograf. Dessutom blir han förälskad i brudens syster. Därefter handlar filmen om hur han gör för att passa in i den lite finare societeten på Djursholm. Det går dock inte alltid så bra och detta är en komedi som du kommer att få skratta mycket åt. Filmen hade biopremiär under 2009 i oktober och innehåller även en referens till den tidigare filmen av Ulf Malmros som heter “Den bästa sommaren”. Du kan läsa mer om filmen genom att besöka wikipedia.

Detta är en självbiografisk dramakomedi vilket innebär att Ulf Malmros refererar till en del riktiga händelser som har skett i hans liv. Det gör det hela ännu mer intressant och han balanserar mycket skickligt mellan sött oShanghai's Bund, wedding shootch beskt i denna film. Det är många komiska inslag som att Robin som exempel tar sig in till Stockholm med hjälp av sms-lån och i sin pappas gamla bil. Han besöker de bröllop han fotograferar iklädd hårdrockskläder och kedjor vilket inte alltid tas så väl emot. Denna film handlar till stor del om de svenska samhällsklyftorna och hur det kan se väldigt olika ut i olika delar av Sverige. De svenska samhällsklyftorna uppmärksammas sällan och filmen är på många sätt en katastrof men på ett otroligt charmerande sätt. Den har ett stort underhållsvärde och du kommer sannolikt att skratta tills dess att tårarna rinner.

Filmen är barntillåten och totalt 1 timme och 52 minuter lång och producent för filmen var Jan Blomgren. Jimmy Lagnefors har komponerat den musik som har gjorts till filmen och spelats under scenerna. Björn Stamin heter skådespelaren som spelar Robin som är huvudkaraktären i filmen och du hittar även kända skådespelare som Kjell Bergqvist och Michael Nyqvist. Filmen har fått ett mycket blandat betyg och har både fått ris och ros.