Filmen Bröllopsfotografen

Bröllopsfotografen är en rolig romantisk komedi av Ulf Malmros med bland annat Tuva Novotny i huvudrollerna. I den manliga huvudrollen syns Björn Starrin. Han spelar Robin, en fotograf med gott om talang som bor i en liten bruksort i Värmland, fast i början av filmen är fotograferandet mest en hobby. Men efter ett besök av en B-kändis, spelad av Kjell Bergqvist, så tar han ett lån och flyttar dit jobben för bröllopsfotografering finns, från Värmland till Stockholm. Där får han snart kontakt med överklassen och en flicka där. Till en början bor han hos Kjell Bergqvists karaktär i en liten lya men Bergqvist känner folk som har otroligt gott om pengar. Eftersom folk saknas (eller snarare eftersom Bergqvist-karaktären behöver ge bort en present och tänker att han kan ge bröllopsbilder i present) får han jobb som Bröllopsfotograf på ett bröllop.

Bröllopet äger rum och där träffar Värmlandsgrabben brudens syster och de börjar lära känna varandra och förälskar sig, efter lite om och men, i varandra. Även brudens syster, som alltså Tuva Novotny spelar, har ett stort intresse för fotografering, men dock inte särskilt mycket talang.

Efter att de unga tu har förälskat sig så behöver Björn Starrins karaktär Robin försöka smälta in i överklassen på Djursholm, vilket går sådär. Han klipper visserligen av sig sitt hårdrockslånga hår och försöker anpassa sig till nya normer och läser på om vett och etikett, men den unga flickan tycker mest att det blir löjligt när han inte är sig själv längre.

Bröllopsfotografen blev en riktig succé på de svenska biograferna när den hade premiär år 2009. Över 300 000 svenskar såg den. Ulf Malmros som har regisserat filmen är även känd för andra filmer sedan tidigare, som Den bästa sommaren, Tjenare Kungen och Smala Sussie. Efter Bröllopsfotografen har han bland annat gjort komedin Mammas pojkar och producerat tv-serien Ack Värmland som Tv 4 har visat. Just Värmland är ett inslag som ofta finns med i hans filmer och han har även sitt ursprung där.

Filmen Bröllopsfotografen är cirka 108 minuter lång i sin speltid och var barntillåten när den visades på bio.

Om man själv letar efter lite mer romantik så kan man förutom att titta på Ulf Malmros roliga komedi även ta och köpa en liten present. Vill man köpa en present till sin Alla hjärtans dag tjej så kan man titta lite närmare på Partykungen.se där man hittar gott om presenter till alla hjärtans dag den 14:e februari. Till exempel kan man köpa brädspelet Monogamy eller ett rött hjärta som är kramigt och mjukt. Mycket mer skoj och även mer romantiska presenter finns på Partykungens hemsida där man till exempel även hittar grejer som en huvudmasseringspryl och en ask med hjärtformade chokladbitar från Marabous kärleksfulla chokladfabrik.